Hopp til innholdet

Øl til påskelam og påskekos

  • av

Påsken er en tid for god mat og drikke. For mange er den full av tradisjoner, enten det er til fjells, ved sjøen eller i byen. Og med tradisjoner følger ofte mat.Men hvilket alkoholfrie øl bør du velge til?

Pølse og pils

Grilling er populært i påsken, og en god pils blir aldri feil til pølser. Pølser har en del fett, og det kan være lurt å velge en pils med litt bitterhet og fruktighet. Vår alkoholfrie Happy Days Pilsner er et eksempel på en frisk og fruktig pils, og også på boks og lett å ta med i tursekken. Drikk den god og kald rundt bålet, og husk å ta med deg boksen hjem igjen for å pante den.

Til krydrede pølser, burgere og grillet kjøtt vil ofte en pale ale eller IPA passe enda bedre. De har mer smak og mer bitterhet, som matcher godt med kraftig mat. For eksempel kan vi anbefale NADA til marinert svin, og FRIPA til spicy pølser, burger og entrecote.

Enkel oppskrift  på marinade til svin finner du her

Spekemat og pale ale

Spekemat har mye salt og en forfriskende pils er derfor et godt tilbehør. Mens pils er en god tørsteslukker, vil nok en god alkoholfri pale ale heve måltidet et ekstra hakk. Vår alkoholfrie IPA, FRIPA, er et populært valg til spekemat, mens en pale ale med litt mer maltsødme, som NADA, også er en vinner til dette. Kombinerer du spekematen med oster ville vi absolutt gått for sistnevnte, som utrolig nok til og med passer perfekt til blåmuggost. DET er det ikke mye som gjør!

Påskelam og IPA

Til lammestek bør man velge et øl med litt kompleksitet. Bayer og bokkøl med mye matsødme er godt, og vår favoritt er en god IPA. IPA har ofte florale toner som spiller godt med rosmarin, timian og hvitløk. Men vær varsom med å velge en som har altfor høy bitterhet – da kan den bli for fremtredende og «ta over» måltidet. Vår FRIPA er en lett og fruktig alkoholfri IPA som passer perfekt.

Et tips er å helle en slump av ølet du skal drikke i sausen – da vil måltidet få en enda bedre harmoni.

Tørsteslukker i solveggen

Og så må vi jo ikke glemme hva som passer i solveggen! Det er jo forhåpentligvis der vi skal tilbringe en vesentlig del av påsken. ☀️ Her er et lyst, lettdrikkelig og friskt øl vår beste anbefaling. Prøv for eksempel fantastiske GRINGO , en alkoholfri meksikansk lager med lime og ingefær. Ellers er det bare å finne frem favoritten din fra kjøleskapet og nyte solen, og våren som er i anmarsj.

Handle før du drar på hytta – og gjerne på nett

Vi oppfordrer alle til å følge rådene og handle før avreise og utenom rushtid. Ikke glem at flere dagligvareaktører kan levere varene hjem til deg, som MENY og KOLONIAL. Hvis du vil fylle opp med godt alkoholfritt øl til påske kan du også kjøpe direkte fra oss, og hente utenfor vårt lager i Oslo. https://www.klokkco.no/nettbutikk/

God påske og nyt!