Alkoholfritt øl

Er alkoholfritt øl sunt?

Det er mange som blir overrasket over å høre at alkoholfritt øl er sunt. Faktisk kjempesunt. Og jo mer naturlige råvarer som brukes, jo sunnere er det. Våre alkoholfrie øl består av råvarer som maltet bygg, havre og hvete, ekte humle og vann. Alle disse ingrediensene er sunne og 100 % naturlige.

I tillegg til å ha massevis av vitaminer og mineraler i seg har forskning vist at det å drikke alkoholfritt øl kan bidra positivt til helsen vår på flere måter.

SUNT ETTER TRENING

Når du har hatt deg en skikkelig tøff treningsøkt trenger kroppen væske og karbohydrater. I tillegg er kroppen er mer utsatt for sykdommer i respirasjonssystemet, som forkjølelse og halsbetennelse. Da er alkoholfritt øl et utmerket valg – det gjenoppretter nemlig væskebalansen, tilføre karbohydrater og styrker immunforsvaret.

I en studie i München drakk maratonløpere alkoholfritt øl i tre uker før, og to uker etter et maratonløp. De fant at antioksidanter og betennelsesdempende polyfenoler i ølet bidro til redusert risiko for sykdommer i perioden. Les mer om studien HER

ALKOHOLFRITT ØL ER GODT FOR HJERTET

Flere studier viser at inntak av alkoholfritt øl kan bidra til å øke blodsirkulasjonen som igjen kan forebygge enkelte hjerte- og karsykdommer, som for eksempel hjerteinfarkt. Alkoholfritt øl er også en rik kilde til silisium, som er bra for å styrke benbygningen. Silisium finnes i både humle om korn, og spesielt mye i bygg.

MINDRE KALORIER

Hvis du har lyst til å kutte ned på kaloriene kan det være lurt å bytte ut pilsen med en alkoholfri øl. Det er nemlig mye mindre kalorier i alkoholfritt øl enn i alkoholholdig øl, som skyldes at alkoholen i seg selv inneholder mange kalorier. Til sammenlikning er det faktisk mindre kalorier i våre alkoholfrie øl enn i ekstra lettmelk. FRIPA, vår alkoholfrie IPA, har for eksempel kun 24 kalorier pr 100ml (103Kj), mens ekstra lettmelk har 38 kalorier (159 kJ).

Du kan altså med god samvittighet nyte en god øl uten alkohol.

HELSEBRINGENDE EFFEKTER

Øl har mange helsebringende effekter, mens alkoholen i den kan ha motsatt virkning. Derfor er alkoholfritt øl et godt og anbefalt valg hvis du vil leve litt sunnere. Da får du alle de positive helseeffektene, uten alkoholen, og med mange færre kalorier. Ikke bare er alkoholfritt øl et godt substitutt for alkoholholdig øl, det er også en helsedrikk i seg selv.

Vi pleier å si at etter vann er alkoholfritt øl kanskje det sunneste du finner i en bar. ?